Bildiagnostisk kontroll

En datordiagnostisk kontroll av din bil från oss kommer att ge dig en korrekt bild av hur ditt fordon fungerar.

Få ut det mesta av din bil

Processen för att identifiera problem med motorer har genomgått betydande förändringar på senare år, med tanke på att moderna bilar i allt högre grad är beroende av sofistikerade elektroniska styr- och övervakningssystem. En av de mest avancerade metoderna som Carpros Bilverkstad använder sig av idag är möjligheten att direkt kommunicera med bilens inbyggda datorsystem för att samla in prestandadata. Detta kräver avancerad utrustning och en hög nivå av analytisk expertis, något du kan lita på att vårt team besitter.

En motordiagnostisk kontroll kräver ingen isärplockning eller fysisk inspektion av komponenter, så hela processen bör inte ta mer än en timme. Experterna hos oss kommer därefter att ge dig en omfattande rapport om eventuella problem med ditt fordon, baserat på de insamlade data från olika sensorer inom motorn. Detta ger dig full tillit till diagnosens noggrannhet.

Vårt diagnostiska system gör det möjligt att justera vissa motorparametrar vid behov. Dessutom kommer vi att ge dig en detaljerad och prissatt offert för eventuellt ytterligare arbete som krävs för att få ditt fordon att fungera optimalt igen.

Bildiagnostisk kontroll

Felsökning med den senaste diagnostiska utrustningen

Justering för optimal prestanda och emissioner

För alla vanliga fordon och motorstyrningssystem

Tekniker utbildade på avancerad nivå

Bra att veta

Vad kan en bildiagnostisk kontroll berätta för dig?

Den diagnostiska utrustning som vi använder kan hantera nästan alla moderna fordon. Dess förmåga att kommunicera på olika språk för motorstyrningssystem och att extrahera detaljerad diagnostisk information är oöverträffad.

Vår biltillståndsdiagnostik är särskilt värdefull för att undersöka förbränningsproblem i motorer. Förbränningsprocessen är komplex, med olika faktorer som påverkar dess effektivitet. Lyckligtvis övervakar och loggar moderna motorstyrningssystem data från återkopplingsenheter i hela fordonet, vilket gör att våra kunniga tekniker kan analysera informationen och förstå eventuella svårigheter som fordonet kan ha.

Dessutom utvärderar vår diagnostiska kontroll även prestandan hos andra komponenter, inklusive säkerhetskritiska komponenter som bromsar. Denna omfattande utvärdering säkerställer en grundlig undersökning av ditt fordon övergripande prestanda.

När bör jag begära en bildiagnostisk kontroll?

Många av problemen som undersöks i en bildiagnostisk kontroll av oss upptäcks först av kunden när en varningslampa och ett meddelande visas på en datorskärm i fordonet. Generellt sett är dessa meddelanden inte särskilt hjälpsamma. De kan innehålla en felkod, men det kommer inte nödvändigtvis att vara meningsfullt för en icke-expert. Även för en expert är det bara en utgångspunkt för undersökning av problemets verkliga natur.

Oavsett om du har observerat indikationer på ett problem i bilen eller lagt märke till något annat symptom på ett misstänkt motorfel, kommer vår tekniker att ansluta ditt fordon till diagnostikutrustningen och börja gå igenom relevant data. Genom att använda sin avancerade utbildning och erfarenhet vet de vilka detaljerade områden som ska undersökas och vilka mönster som kan förväntas under normala och onormala omständigheter.

Behöver du en bildiagnostisk kontroll?

Du kan boka din diagnostiska kontroll med oss idag genom några enkla steg. Vi kommer att ge dig en motsvarande servicenivå som tillverkaren baserat på din bils ålder och körsträcka.

Alternativt, om du har några frågor eller vill prata med oss först, kan du ringa oss eller skicka oss ett e-postmeddelande.