Däckmontering

Vi tar hand om din däckmontering, hjulinställning och balansering, allt för en trygg och säker körupplevelse på vägen.

Få ut det mesta av din bil

Att byta däck kan kännas som en tidskrävande och utmanande uppgift. På Carpros Verkstad hanterar vi ditt däckbyte snabbt, säkert och smidigt medan du njuter av en kopp kaffe.

Med toppmodern däckmonteringsutrustning från branschledare, säkerställer vi att däckbytet inte bara gynnar din bil ekonomiskt och säkerhetsmässigt. Vi garanterar högsta kvalitet och maximal säkerhet i vårt arbete. Utöver själva däckbytet erbjuder vi tjänster som hjulinställning och balansering för att optimera din körupplevelse och säkerställa stabilitet på vägen.

För dig som önskar undvika det tunga arbetet och spara plats hemma erbjuder vi även förvaring i vårt däckhotell. När det är dags att hämta dina däck ser vi till att de är noga rengjorda och ser ut som nya, redo för vägen igen.

Däckmontering

Råd om däckval och placering

Skicklig och noggrann balansering och hjulinställning

Säsongsbetonad däckförvaring

Bra att veta

Varför välja oss för däckmontering, balansering och hjulinställning?

Välj oss för däckmontering och få ett exceptionellt värde. Vi kommer att bedöma dina däck ärligt och ge personlig rådgivning. Vi kompromissar aldrig med kvaliteten, eftersom det är riskabelt att montera sämre däck som slits ut snabbt.

Vi följer bästa praxis när det gäller däckplacering. Det är avgörande att ha identiska däck på ditt fordon, eller åtminstone på varje axel. Vi föreslår att du placerar dina bästa däck på framaxeln där dragkraften och slitaget är mest betydelsefullt.

Våra skickliga däckbytare är experter på balansering och hjulinställning. Balansering innebär att man lägger till vikter för att säkerställa en jämn fördelning av vikten runt hjulet. Dåligt balanserade hjul orsakar vibrationer och skadar däcken. Vi kan rekommendera en hjulinställning om dina gamla däck har specifika slitagemönster eller om din styrning känns fel. Noggrann hjulinställning kan till och med förbättra bränsleekonomin.

Lita på våra utbildade proffs för däckmontering. Vi bryr oss om din säkerhet, nöjdhet och att få jobbet gjort på rätt sätt.

Tecken på att du behöver byta däck

För att avgöra om du behöver byta däck, kontrollera mönsterdjupet. Ett enkelt knep är att sätta in ett mynt i spåren och jämföra det med officiella riktlinjer. Det är en bra vana att kontrollera dina däck i början av varje säsong. Om du är osäker är det bäst att söka professionell rådgivning. Vi har rätt verktyg, som en korrekt däckmätare, för att noggrant bedöma mönsterdjupet.

Var uppmärksam på sprickor på däcksidoväggen. Även med moderna gummiblandningar kan däck försämras över tid. Detta är särskilt viktigt att notera om du köper ett fordon som har varit oanvänt under en tid.

Om du upptäcker några hål, sprickor, bula eller föremål som fastnat i gummit under din kontroll är det dags att söka råd från oss. På liknande sätt, om ett däck har varit punkterat under en längre tid, rekommenderas det att byta det. Tveka inte att besöka oss för att byta däck vid behov.

Fördelar med montering av vinterdäck

Många byter däck efter säsong av goda skäl. I Sverige är det ett lagkrav att ha vinterdäck under vintermånaderna. Men det handlar inte bara om mönsterdjupet för snö. Olika gummiblandningar används för vinter- och sommardäck, vilket ger optimalt grepp vid specifika temperaturintervaller. Genom att använda vinterdäck, oavsett snö, får du bättre hantering. På sommaren, genom att byta till däck med ”sommargummi” och mönster säkerställer du en smidig och bränsleeffektiv körning.

Prata med oss om att montera vinterdäck, och vi kommer att rekommendera högkvalitativa alternativ med den officiella snöflingan på däcksidan. Vi erbjuder också bekväm däckförvaring för de däck du tar av från din bil. Håll dig säker och njut av fördelarna med säsongsbetonade däckbyten.

Är det dags för däckmontering?

Du kan boka tid för däckmontering hos oss idag genom några enkla steg. Vi kommer att ge dig en motsvarande service på tillverkarnivå baserat på din bils ålder och körsträcka.

Alternativt, om du har några frågor eller vill prata med oss först, kan du ringa oss eller skicka oss ett e-postmeddelande.

Vårt experttips

”Se till att utföra regelbundna kontroller av dina däck – detta inkluderar kontroll av lufttryck, mönsterdjup och skador.”